1 Induktionshäll till ditt kök?

induktionshäll

Har du tänkt att skaffa en induktionshäll till ditt kök?

Fler och fler skaffar sig Induktionshäll till sina kök av den anledningen att först så är den mycket snabbare att värma upp till exempel vatten i en kastrull och en annan sak är kontrollen du har på mycket snabbare tid över temperaturen från supervarmt till att låta vattnet till exempel puttra.

En av dem bästa orsakerna till att byta är säkerheten då en induktionshäll överför värme via magnetism istället för via värmeöverföring som på traditionella spisar.
Med det så är inte plattan lika varm och har mindre risk att bränna dig och speciellt när man har barn i hemmet då dem kan råka lägga sin hand på den medans den är på.

Induktionshällen har en touchkontroll och 4 automatiska värmeplattor med 9 värmenivåer. Hällen är tillverkad i värmebeständigt glas, som både är hållbart och säkert. Den har 4 värmeplattor som kan användas individuellt eller samtidigt. Dessutom har den en booster-knapp som snabbt ökar värmen och kokar en kastrull med vatten på 90 sekunder. Värmen kan också höjas och sänkas omedelbart genom att justera det magnetiska fältets styrka, så en kokande kastrull kan sänkas till sjudning på ungefär två sekunder. Den flexibla zonen kan inte bara användas som två zoner, den kan också användas som en stor zon för en stor kastrull.

Tack vare sitt automatiska avkänningssystem fungerar endast plattan när den känner av ett kokkärl. Temperaturen övervakas av den inbyggda sensorn och därmed stängs den av automatiskt om värmen blir för hög eller om du har glömt att stänga av den. Tack vare dess värmeindikator får du en varning om hällen fortfarande är varm efter användning. Den har en timer med varningssignal, alternativt automatisk avstängning (upp till 99 minuter). Dessutom har den ett barnlås som förhindrar små händer från att justera kontrollerna och låser dem vid rengöring.

Svar på de viktigaste frågorna om induktionsfält.

 

Vad skiljer Induktionsmatlagning från andra typer?

Induktionsmatlagning fungerar genom att värma pannan direkt istället för att värma upp hällen. Det är lika snabbt att svara som gas och lika exakt som el. På grund av detta kommer du att upptäcka att dina stekpannor är uppvärmda och simmar bort mycket snabbare. Och eftersom hällen i sig inte är uppvärmd finns det ingen inbränd mat. En enkel torkning rengör tillagningsytan.

 

Hur fungerar en induktionshäll?

Under hällen skapar induktionsspolar av koppartråd ett magnetfält när elektricitet passerar genom dem. Om en kastrull med magnetiserad bas placeras på hällen, får magnetfältet att den värms upp direkt. Hällen förblir sval, med endast lite restvärme från pannorna. Icke-magnetiska kokkärl på samma plats förblir kalla.

För att kyla de elektroniska komponenterna under glaskeramiken sätts en fläkt i rörelse som automatiskt kan sättas på under tillagningen. Den går tills apparaten kyls tillräckligt och stängs sedan av automatiskt. Beroende på kokkärlets material och finish kan olika andra ljud höras när hällens inställningar är höga, till exempel surrande, visslande eller kvittrande. Om värmen sänks ner under tillagningen hörs knappast dessa ljud. Vid låga inställningar hörs ett tyst klick som orsakas av de elektroniska komponenterna.

 

Vilka kokkärl kan du använda på en induktionshäll?

På grund av hur induktionsmatlagning fungerar behöver du specifika typer av kastruller och kastruller. Dessa har plana baser av järn- eller “magnetisk” metall, vilket är ganska vanligt på köksredskap av god kvalitet och kommer att ha märkts som lämpliga för användning på keramiska induktionshällar.

Du kan se om din kastrull är lämplig för induktionsmatlagning om den har en spolsymbol på basen, eller om en magnet klamrar fast vid pannans undersida. Om du testar en stekpanna och magneten bara fäster löst vid basen kan du upptäcka att stekpannan inte värms lika effektivt.

Krukor och kokkärl som är lämpliga för induktionsmatlagning har alla plana baser. Kokkärl med böjda bottnar, som vissa wokar, kommer inte att ge bra resultat. Du kan dock hitta plattbottenversioner av dessa stekpannor som är idealiska för induktionsmatlagning. Till exempel bör en plattbottnad gjutjärnwok fungera mycket bra.

Kokkärl med icke-magnetiska undersidor fungerar inte med induktionshällar.

 

Är en induktionshäll snabbare?

Om du är van att laga mat med elektricitet kan du bli förvånad över hur snabbt induktionshällar värmer dina kokkärl. Dessa tips kan hjälpa dig att komma igång:

• Olja, särskilt rostfett, kan värmas upp särskilt snabbt

• Hacka och förbered alla ingredienser innan du börjar laga mat så att de är redo att läggas i pannan

• Värm inte kokkärl när det är tomt – det kan överhettas och missfärgas

• Du kanske upptäcker att du inte behöver temperaturinställningar för att vara så höga som för el. Det är en bra idé att börja lite lägre och justera uppåt efter behov

• Induktionsmatlagning kan gå mycket snabbare än andra typer av kokplattor. Till exempel kan en två liters vattenpanna koka upp inom några minuter

• Låt inte aluminiumfolie komma i kontakt med induktionshällen

 

Är induktionshällar lätta att rengöra?

Eftersom hällen inte värms upp finns det mycket liten risk för inbränd matrester. Hällen kommer endast att få restvärme från kokkärl och kokkärl, och endast i det område där köksredskap placeras.

För att rengöra hällen räcker det normalt att torka snabbt med en fuktig trasa direkt efter tillagningen. Du kan också använda en keramisk rengöringsmedel en gång i taget för mer grundlig skötsel.

Se alltid till att hällen är sval innan du rengör den.

 

Den här säkra och snygga induktionshällen säkerställer att du får kul i köket!

OBS!

En sak du bör veta är att när man köper en induktionshäll så måste man mest troligt köpa nya kastruller och stekpannor då den överför värme via magnetism, så kolla vad du har för kastrulltyper innan.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *